Till resan – bra tips

Tips om allt möjligt

USA och Las Vegas skiljer sig på många sätt från Sverige. Är detta din första resa i USA eller Las Vegas bör du läsa avsnittet nyttig information där du finner information om saker som om vattnet går att dricka eller inte, vad som krävs för att kunna använda deras elnät och mycket mer. Vi försöker även hjälpa er att förbereda er inför resan med vad som måste göras innan och hur du på bästa sätt hittar det bästa flyget hit. Vi går även igenom varför kreditkort är så mycket bättre att använda än att växla pengar innan avresan.

Väl på plats i Las Vegas finns det flera sätta att transportera sig på. Vi försöker reda ut vilket som är smidigast och billigast för dina behov.

Spela och få gratis drinkar

Drinkar är alltid gratis på casinot om du spelar. En dollar i dricks per drink är dock standard. Så om du egentligen bara vill ha en drink eller öl så kan man sätta sig vid de slots som har lägst insats. Du kan på många ställen spela för så lite som 1 cent per drag. Du kan då sätta in en dollar och endast spela lägsta insats samtidigt som personalen serverar dig med drinkar.

En mojitodrink på Las Vegas resan.Martinidrink på din Las Vegas resa.

20-dollarstricket

Det finns ett trick som kallas 20-dollarstricket. Detta är en välkänd ”hemlighet” i Las Vegas och går till på följande sätt. Vid incheckningen ger du receptionisten $20 i dricks och ber om uppgradering. Om det fungerar har du fått en billig uppgradering eller kanske bättre utsikt från hotellet. Ge sedeln diskret, bästa sättet är att i förväg lägga sedeln i passet, helst den sida där dina personuppgifter står. Det fungerar ofta men det går inte att garantera att ni lyckas.