Las Vegas Hotell Las Vegas Shower Las Vegas Casino Las Vegas Strip Las Vegas Äventyr Las Vegas mat och uteliv Las Vegas tips Las Vegas övrigt Las Vegas forum

Inför resan
Nyttig information
Om pengar
Packlista
Dricks
Hyrbil

 

 

 

Hem | Tips till resan | Inför resan

Inför resan till Las Vegas och USA

Viktigt! Online-registrering före resa till USA!

Innan avresan måste man skicka in sina personuppgifter online hos Department of Homeland Security, det man gör är en ESTA-ansökan (ESTA står för Electronic System for Travel Authorization). Det rekommenderas att göra det senast tre dagar innan avresa. Ansökan hittar du här [esta.cbp.dhs.gov], där finns många språkalternativ inklusive svenska. Numera tas en avgift på $14 för denna obligatoriska ansökan. Det är flygbolagens ansvar att passagerarna har godkänd ansökan. Har man missat denna ansökan kan du bli stoppad redan på flygplatsen innan du kommit iväg. Glöm inte att skicka in ansökan och gör det gärna i god tid innan avresan!

ETSA ansökan som ska götas innan avresa till USA och Las Vegas

En godkänd ESTA-ansökan varar i två år så länge den inte dragits tillbaka. Om du varit i USA den senaste tiden går det att kontrollera att ansökan fortfarande är giltig på sidan ovan. Passa på att uppdatera informationen så att den är korrekt. Till exempel är det möjligt att fylla i USA-adress där man ska bo och flightnummer. Detta är dock inte obligatoriskt.

Visum

Visum krävs inte för svenskar som ska åka till USA vid besök på maximalt 90 dagar, givet att du har en godkänd ESTA-ansökan. Om du vill studera eller arbeta i USA räcker det inte med ESTA-ansökan. För dessa ändamål och längre besök än 90 dagar följ länkarna längre ner för mer info.

Passet

Passet är det viktigaste att ha med på resan, provisoriskt pass fungerar inte! Kontrollera därför passet i god tid innan avresan. Se till att det är helt, inga sidor får vara lösa eller trasiga. Ditt pass måste vara giltigt under hela resan.

Tullen och mellanlandningar i USA

Alla måste själv bära sin väska över gränsen till USA. Vid mellanlandningar i USA måste alla själv därför hämta ut sin väska och bära den över gränsen för att direkt lämna in den igen. Det gäller även om bagaget är incheckat hela vägen! Det är dock inget större besvär då det oftast bara är några meter till inlämningen. Observera att alla köttprodukter, växter, frukt, grönsaker, jord, animalieprodukter och produkter tillverkade av växter är förbjudna att föra in i USA! Säkerhetskontrollerna är väldigt noggranna för resor till och från USA. Lyssna och gör som de säger till dig, skämta inte om terrorism, bomber eller något liknande så blir det inga problem! Summor på $10 000 eller mer måste deklareras vid in- och utresa.

Länkar

ESTA-ansökan [esta.cbp.dhs.gov]
Amerikanska Ambassaden i Stockholm [usemb.se]
USAs tull och gränskontroll [cbp.gov]
Mer info om inresa och visumregler [cbp.gov]

 

Las Vegas tips
Copyright © 2011-2014 Vegas.nu.

Sidan uppdaterades senast 2014-07-09.

 
Boka hotell i Las Vegas.

Vi har hus i Las Vegas för uthyrning!
¤ 4 sovrum/3 badrum
¤ Privat pool
¤ Biljardbord
¤ Gated community
 
Billigast flyg till Las Vegas.

Bokningsguide

Las Vegas resor
Grand Canyon helikopter

Hotell

[svenska]

Förhandsboka

Biljetter, tourer m.m.

Hyrbil

Hyrbil
 
Billigast flyg till Las Vegas
 

Grand Canyon

Helikopterturer

All American dagsutflykt Utflykt vid solnedgång Ultimat multistopp-tour

Busstur

Dagstur med flera tilval
 
Las Vegas blogg

Till bloggen

Senaste inläggen

Intressant dokumentär

Södra Grand Canyon – Hiking

Viktlös!

Zero G på lördag

I Vegas igen!