Taxi i Las Vegas

Längre än det ser ut som

Trots att alla casino och hotell i Las Vegas i princip ligger på samma gata (The Strip) kan avståndet vara förvånansvärt stora för fotgängare. Hotellen är så stora att man kan bli lurad på avståndet till dem och det är lätt att tro att det är närmare än det är. Som tur är finns det massvis av taxi-bilar i Las Vegas och det är relativt billigt.

Priser

Priserna för en taxi är reglerat av Nevada Taxi Cab Authority, därmed har alla 16 taxibolag i Vegas samma priser. Taxametern börjar på $3.30 och sedan kostar det $2.40 per mile och $30 per timme när taxin står still. Om taxifärden börjar på McCarran airport läggs det till $1.80. På länken nedan hittar du priser på taxi-resor från flygplatsen till de flesta hotell i Las Vegas. Till exempel kostar det $11-$14 till de hotell som ligger närmast flygplatsen, såsom MGM Grand och Mandalay Bay. Till Stratosphere som ligger på norra delen på Las Vegas Strip blir kostnaden cirka $20. Att åka från ena änden av strippen till den andra kostar också ungefär $20 vilket kan vara ett bra riktmärke.

Priser från flygplatsen till olika hotell. [taxi.nv.gov]

Dricks

Alla taxichafförer förväntar sig dricks. Ge helst 10-15% av taxikostnaden, om ni har tunga baggage rekommenderas 20%. Om ni åker en väldigt kort resa, finns det en risk att chaffören blir uppretad för att han väntat länge i en kö och bara får köra en kort resa. För att uppmuntra bra beteende rekommender vi att ge bra med dricks till de som inte gnäller och mindre till de som gör det.

Vifta inte in en taxi från gatan

Till skillnad från New York, får inte taxi-bilar i Las Vegas plocka upp folk från gatan. Chafförerna risker rejäla böter om de ändå gör det. Gå därför till närmaste hotell, där det alltid finns ställen att få taxi. Vill du ändå försöka få tag i en taxi från gatan gäller att ställa sig så att taxin kan stanna utan att störa trafiken, vifta i så fall in taxin på en mindre gata eller något parkeringsställe. De allra flesta kommer dock ignorera dig så det kan ändå vara snabbare att gå till närmsta hotell. Utanför Las Vegas Strip däremot, finns det gott om plats för bilarna att stoppa, ställ dig bara någonstans där de kan köra in så går det bra.

Long-hauling

Det finns en liten risk att chaffören kör en omväg (long-hauling) för att resan ska kosta mer. Enligt vår erfarenhet är chansen mycket större att ni blir varnade för det än att det egentligen händer. Skulle det hända kostar det några dollar extra så det finns värre saker i världen. Undvik bara att upplysa taxichaffören om att det är din första resa till Vegas det första du gör när du sätter dig i bilen.

Kickbacks och strippklubbar

Det är vanligt att taxichafförerna får betalat, en så kallad “kickback”, för att ta kunder till klubbar och restauranger. Var därför tydlig med var du vill åka och låt inte taxichaffören övertyga dig om att en annan klubb är bättre. Speciellt strippklubbar betalar bra kickbacks på manliga passagerare. Vill du åka till en strippklubb går det att använda till din fördel. Det ska inte vara någon svårighet att få gratis taxi, eller till och med limousine, till en strippklubb. Fråga personen du beställer taxin av. I denna artikel [lasvegassun.com] beskrivs hur några pokerspelare fick $30 var, totalt $150, för att bli lämnade vid Sapphire gentlemen’s club.

Snabbfakta

  • Ta med tillräckligt med kontanter, alla bolag tar inte kreditkort.
  • Fem personer är det maximala antalet tillåtna passagerar i en vanlig taxibil.
  • Taxichaffören måste lyda passageraren om den ger vägvisning.
  • Det är olagligt för taxichafföreren att röka om det finns passagerare i bilen.
  • Det finns nästan 3000 taxi-bilar och cirka 8500 chafförer i Las Vegas.
  • Enligt lagen i Nevada måste taxibilarna ha aircondition.
  • Nya taxibilar får köras i 67 månader från det att de tas i bruk.

 

Las Vegas Strip Taxi