Stratosphere Tower – 350 m högt

En höjdpunkt

Att åka upp här rekommenderas starkt och kommer att bli en höjdpunkt! Du får en fantastisk utsikt över hela strippen i och med att du står på mer än 100 våningar ovanför marken. Inte nog med det, väl uppe på denna höjd finns världens tre högsta åkattraktioner där du garanterat får upp pulsen. Världens högsta skyjump finns också här, i den åker du rakt ner mot marken från 260 meters höjd! Här finns även restauranger och ett bröllopskapell.

Åk upp vid skymning

En bra tid att åka upp i tornet är strax före skymning. Då kan du njuta av utsikten över Las Vegas i både ljus och mörker. En annan fördel med att åka upp vid skymningen är att det oftast inte är någon kö till hissarna, senare på kvällen är risken betydligt större att få köa för att få komma upp. Väljer du ändå att åka upp på kvällen finns det en snabbkö för $10. Åkattraktionerna på toppen är förvånansvärt nog oftast köfria.

Stratosphere Tower i Las Vegas

Observationsdäck

Det finns två observationsdäck, ett inomhus och ett utomhus. Inomhusdäcket har glasväggar i 360 grader och man kan se ut över hela staden bort mot bergen. Här finns även en ”Airbar” för den törstige. Utomhusdäcket är någon våning upp, här kan du stå och titta när folk åker attraktionerna ut över kanten.

Åkattraktioner/Karuseller

Big Shot: Detta är tornets bästa och det är en topp åkattraktion i världen! Den är som ”Uppskjutet”, fast på 280 meters höjd. När du åker upp de 50 meterna i luften, så försvinner allt under dig och det känns som om du flyger ovanför marken. Vi har själva åkt Big shot massor av gånger och vi älskar fortfarande känslan och den fantastiska utsikten.

Insanity: Här sitter man i en vagn på spår som åker ut över kanten med en lutning ner mot marken. Där åker man fram och tillbaka ett par gånger. Helt klart läskigt och bör testas! För dig som vågar, sitt längst fram!

X-Scream: Detta är en karusell som tar dig ut några meter från kanten. Där snurrar den runt och det är helt fri sikt på 265 meters höjd rakt ner. Det är rätt lätt att bli snurrig av denna karusell, eftersom den snurrar runt ganska snabbt.

Karusellen X-Scream på Stratosphere Tower Las VegasStratisphere Tower Karusellen Insanity i Las VegasKarusellen X-Scream på Stratosphere Tower Las Vegas

Skyjump

260 meter upp i luften finns världens högsta skyjump, där du faller fritt rakt ner och bromsas sedan in och stiger av på marken. Man pendlar alltså inte som vid bungyjump. Skyjump har inte funnits så länge men det har blivit mycket populärt och har fått bra omdömen. Tidsbokning rekommenderas, speciellt om du vill göra det på helgen.

Restauranger

Det finns tre restauranger där den mest spektakulära är ”Top of the World”. Denna restaurang snurrar runt i 360 grader och erbjuder en fantastisk panoramautsikt. Boka bord om ni vill äta här. Följ länken längre ner så kommer du till meny, bokningsnummer och priser.

Priser och länkar

Torn entré – $15,95
Slippa hisskö (kvällar) – $10.00 extra

Åkattraktioner
Big Shot – $13.00
X-Scream – $12.00
Insanity – $12.00
SkyJump – Från $99.00

Värdepaket (gäller ej Skyjump)
Torn Entré + hela dagen obegränsat antal åk – $35,95
Torn Entré + 3 åk – $29,95
Torn Entré + 2 åk – $25,95
Torn Entre + 1 åk – $21,95

Mer fakta och tidsbokning till Skyjump (skyjumplasvegas.com)
Menyer, priser och tidsbokningsinformation för restaurangerna (stratospherehotel.com)