Sevärdheter

Hotellen

Hotellen i Las Vegas är i sig bland de bästa sevärdheterna. Alla är samlade längs den berömda Las Vegas Strip med gatunamnet Las Vegas Boulevard. Strosa längs med gatan, se på Belligos fontänshow och andra populära gratis shower som casino erbjuder. För utsikt över hela “strippen” rekommenderas en tur upp i Stratosphere tower.

Tema på hotellen

Bland dessa hotell finns Luxors 111 meter hög pyramid, New York – New York med Manhattans skyline i skala 1:2. Paris är byggt i liten skala med bland annat Eiffeltornet och Triumfbågen. Här finns också ett litet Venedig med Grand Canal och Marcusplatsen, antikens Caesars Palace och Excaliburs sagoslott. De nyaste hotellkomplexen har satsat på moderna och snyggt designade byggnader, där till exempel City Centers Veer Tower lutar åt var sitt håll.

Helikoptertur över Las Vegas

Även om huvudgatan inte ser så lång ut så tar det en rejäl stund att gå igenom hela. Ett bra alternativ och en riktigt mäktig upplevelse är att flyga helikopter över Las Vegas när mörkret har infallit sig.

Belligos fontän i Las Vegas

Grand Canyon

I Arizona, öster om Las Vegas, ligger Grand Canyon som är en av USAs mest kända naturliga attraktioner. Flyg med helikopter och landa nere i Grand Canyon eller ta en dagsutflykt med bil och upplev den svindlande glasgången vid den västra kanten.