Lake Mead Marina

Bästa utflykten

En av de allra bästa utflykter man kan göra på sin resa är att åka till Lake Mead och hyra en powerboat eller jetski. Från Las Vegas är det cirka en timmes bilfärd österut så att hyra en bil är ett måste. Har ni tid och råd rekommenderar vi att hyra en jetski en timme och därefter hyra en powerboat några timmar. Se till att hyra med wakeboard och/eller vattenskidor till båten, extremt roligt!

Powerboat och jetski

I en powerboat får det plats sex personer och ni får vara högst två personer på en jetski. Det krävs inget båtcertfikat för varken powerboat eller jetski. Så länge det inte blåser för mycket får man åka i princip hur långt iväg man vill, och det är väldigt långt! Vi har fortfarande inte hittat något annat ställe i världen med så generösa villkor.

För familjen

Har ni inte intresse av höga farter och vattensporter eller är en småbarnsfamilj med barn som kanske inte är redo för vattenskidor finns en “Family Fun Boat” som passar bra till att umgås, ta med en picknik, slappna av och titta på Hoover Dam.

För sommarhalvåret

Detta är dock en aktivitet som endast rekommenderas under sommarhalvåret! Undertecknad har provat jetski i november och höll på att frysa ihjäl. Under sommaren när det är 40 grader i luften och nästan 30 grader i vattnet är det perfekt. Glöm inte hög solskyddsfaktor bara!

Hoover Dam

Från Lake Mead Marina går det att ta båten/jetskin runt ett hörn och se Hoover Dam på nära håll.

Tips för wakeboard

När ni bokar en båt, fråga efter en båt som har ett “tower” där man kan binda repet till wakeboarden. Det är väldigt svårt att åka wakeboard efter en båt utan det.

Glöm inte ta med passet, det krävs för internationella gäster.

Ungefärliga priser

  • Jetski: $95 första timmen eller $450 för en hel dag. Bensin tillkommer.
  • Powerboat: $80/h eller $560 hela dagen. Bensin tillkommer.
  • Wakeboard/vattenskidor: $10/h eller $60 för hela dagen.
  • Det krävs dessutom en deposition på ca $400. De tar kreditkort.
  • Deras telefonnummer är +1-702-293-1191.
  • Direktlänk till uthyrning (boatinglakemead.com).

På deras hemsida (boatinglakemead.com) finns mycket information kring Lake Mead.

 

Las Vegas lake meadLas Vegas till Lake Mead