Bröllop – Att gifta sig i Las Vegas

Många alternativ

Las Vegas är känt för sina bröllop och har blivit känt som bröllopshuvudstaden. Det är enkelt, billigt och går snabbt att fixa en äktenskapslicens. Med en ifylld blankett, 60 dollar och legitimation kan en licens bli utfärdad på några minuter fram till midnatt. Med ett snitt på över 100 000 bröllop årligen finns här gott om olika alternativ. Det går att att gifta sig på strippen, i naturen eller i en lokal kyrka.

Olika tema

Det är på strippen de flesta av bröllopen äger rum då de flesta hotell har fina bröllopskapell. På strippen ligger de flesta av Las Vegas kända kapell. Kapellen erbjuder ofta olika tema och det finns bland annat hawaiianskt, sagotema, Star trek, Elvis eller piratbröllop. Hotellen erbjuder många fina restauranger och lokaler för bröllopsfesten.

Flest bröllop på helgen

På helgen är normalt antalet bröllop högre och då har ni stor chans att få se brudpar lite här och där. Det är även väldigt vanligt att svensexor och möhippor äger rum här.

Gör inte som Britney Spears

Ett tips är att vara försiktig på din resa i Las Vegas och gör inget förhastad som till exempel Britney Spears gjorde år 2004. Hon gifte sig då med sin barndomsvän klockan fem på natten vid 22 års ålder. Bröllopet var inte planerat utan skedde spontant och äktenskapet varade i sammanlagt 55 timmar. Långt ifrån det första spontana bröllopet i Las Vegas, men ett av de mest omskrivna.
Titta på olika bröllopspaket här.

Vigsel information

 • Ansökan för äktenskapslicens sker på: 201 East Clark Avenue i Las Vegas [maps.google.com]. Det går att fylla i blanketterna online men båda måste närvara med legitimation när certifikatet utfärdas.
 • Certifikatet måste lämnas in till skattemyndigheten i Sverige för att det ska vara giltigt.
 • Åldersgränsen är 18 år. 16- och 17- åringar behöver föräldrarnas medgivande.
 • Amerikaner behöver intyg på sitt Social Security Number.
 • Inget blodprov krävs och det finns ingen väntetid efter att certifikatet är utfärdat.
 • Avgift: 60 dollar

För fullständig information gå till Clark Countys (delstatens län) Clark Countys hemsida.

Bröllop på Mandalay Bay i Las Vegas
Bellagios bröllopskapell i Las Vegas

Kapell

Det finns ett väldigt stort utbud av kapell i Las Vegas. Vi har valt ut tre av Las Vegas mest populära kapell och om dem finner ni lite extra information nedan. För att läsa om de olika hotellens kapell är det bäst att gå in på respektive hotell och se vad de erbjuder.

The Little White Wedding Chapel

Ett av Las Vegas mest kända bröllopskapell. Det har funnits sedan 1951 och blev känt för sin Drive-Thru-tunnel vid öppnandet. Över 800 000 par har gift sig här och listan kan göras lång på alla kändisar som varit här, bland annat Britney Spears, Bruce Willis och Michael Jordan. Kapellet har även varit med i Friends, avsnitt: The One in Vegas.
A little White Chapels hemsida

Little Chapel of the Flowers

Känt som ett av Las Vegas vackraste och elegantaste bröllopskapell. Det blev år 2010 utsett av högt ansedda Las Vegas Journal Poll till ”Bästa bröllopskapellet i Las Vegas”. Här finns fem olika kapell att välja mellan, varav tre är inomhus. Det största har plats med upp till 70 gäster.
Little Chapels hemsida

Graceland Wedding Chapel

Kapellet ligger på strippen och har funnits i över 50 år. Många kända musiker har gift sig här, bland annat Jon Bon Jovi och Billy Ray Cyrus. Kapellet erbjuder flera olika traditionella bröllopspaket som kostar mellan 200 och 500 dollar. Då ingår blommor, fotografering, film etc. Graceland var det första kapellet som erbjöd Elvisbröllop och den populära formen finns här än idag. För er som inte lyckas få med er alla vänner och släktingar till Las Vegas erbjuder detta kapell även att sända det online.
Graceland Wedding Chapels hemsida

Bröllop på The Little White Wedding Chapel i Las Vegas
Bröllop på Graceland Wedding Chapel i Las Vegas

Åtta anledningar till att gifta sig i Las Vegas

 1. Las Vegas-resan kommer att bli en unik resa och ni kommer att njuta av en fantastisk stad!
 2. Här finns massvis med alternativ på vigslar. Olika teman, platser, snabba, lyxiga med mera… Välj något av alla bröllopskapell eller varför inte nere i Grand Canyon?
 3. Kombinerat bröllop och bröllopsresa.
 4. Njut av ett fint och lyxigt hotell till bra priser!
 5. Stort utbud på restauranger med fin mat, finns många fina bröllopsmiddagar att välja på. Vi har även sett ett par bröllopsmiddagar på Stratospheres billigare buffé, vilket vi inte rekommenderar.
 6. Era närmsta vänner kommer att komma iväg på en av deras roligaste resor! Eller gift er i lugn och ro ensamma.
 7. Ni är nu närmare paradisöarna i Stilla havet, ett perfekt ställe att fira sin smekmånad på. Passa på att åk jorden runt.
 8. I Las Vegas finns det ett stort utbud av underhållning och shower.