Kryssningar

En kryssning i Las Vegas är nog inte det första ni tänker på, eftersom staden ligger mitt i en öken. Det finns heller inga kryssningar som utgår från Las Vegas men däremot finns det några trevliga dags- och middagskryssningar på Lake Mead. Dessa utflykter är ofta kombinerade med en måltid, beroende på när man väljer att åka. För riktiga kryssningar är närmsta hamnen Los Angeles och där finns det kryssningar till bland annat Mexico och Hawaii.

Lake Mead, sjö utanför Las Vegas

Lake Med har mycket att erbjuda

Lake Mead är en konstgjord sjö som ligger ca 45 minuter från Las Vegas. Det finns även möjlighet att hyra båt eller jet-ski vilket är en trevlig dagsutflykt från Las Vegas, speciellt på sommaren när både luft och vatten är varmt. Läs även vår artikel om att hyra båt och jet-ski på Lake Mead.

Kryssningar på Lake Mead

På Lake Mead finns där en vacker, klassisk båt med namnen ”Desert Princess”. Denna båt tar 275 passagerare och drivs av ett paddelhjul. Där finns olika dagsturer som är trevliga sightseeing-resor på Lake Mead. Vår rekommendation är kvällskryssningen med middag som är mycket omtyckt. Som standard ingår det upphämtning på ert hotell i Las Vegas och denna sker ofta mellan 15-16 tiden och båten avgår sedan vid 17. För mer info, pris och bokning. Vill du veta mer om de andra alternativen och läsa om båten, besök lakemeadcruises.com.

Billiga kryssningar

Kryssningarna på Lake Mead är prisvärda och vill man köpa den billigaste kan man välja att bara åka en dagstur mitt på dagen. Kvällsturen med middag kostar strax över 100 dollar men den turen inkludera både upphämtning och mat. Är ni ute efter en längre och mer ”riktigt” kryssningar kan en Las Vegas-resa kombineras med en kryssning från bland annat Los Angeles. Från Los Angeles finns det veckolånga kryssningar till Mexico och ca två veckors långa kryssningar till Hawaii. Läs mer här för erbjudande och tips om billiga kryssningar. Andra alternativ kan vara att flyga vidare till Florida eller Hawaii för ett större utbud av kryssningar till lägre priser. Från Las Vegas är den enkelt att ta sig till de större hamnarna eftersom där finns ett stort utbud av direktflyg.

Fakta Lake Mead

  • Maximal längd: 190 km
  • Yta: 640 km2 (den krymper vanligtvis lite varje år)
  • Maximal vattenvolym: Över 32 tusen kubikmeter vilket även detta minskar
  • Maximalt djup: 160 meter
  • Sjöns höjd över havet: 375 meter
  • Vattentemperatur: Sjön är som varmast i augusti med 29 grader och som kallast på vintern med en temperatur på ner mot 12 grader.