Bil till Grand Canyon

Heldagsutflykt (minst)

Ett alternativ till de olika tourerna som går från Las Vegas till Grand Canyon är att köra bil. På vägen kör man förbi Hoover dam och Lake Mead som också är trevliga stopp på utflykten. Bron Hoover Dam Bypass går bredvid Hoover Dam. Den öppnades i slutet på 2010 vilket medför en lite kortare körväg, köerna har också försvunnit. Grand Canyons västra kant är närmast från Las Vegas. Det går att hinna köra fram och tillbaka dit på en dag. På Grand Canyons västra kant har man två alternativ. Det första, mest kända och billigaste alternativet är att åka ut och gå på en glasgång ovanför kanten. Det andra är att ta en helikopterfärd på några minuter ner i Grand Canyon för en båttur. Det går såklart även bra att göra båda sakerna.

Kostnader vid västra Grand Canyon

En nackdel med att köra från Las Vegas till västra Grand Canyon (dit de flesta väljer att köra) är att man måste köpa något av de olika buss-utsiktspaketen på plats. Det är obligatoriskt om man vill se något och kostar från 45 dollar. Det finns ingen möjlighet att försöka smita förbi och gå till dessa platser. Väljer man någon av bussturerna till Grand Canyon, ingår detta i priset.

Södra Grand Canyon

Södra Grand Canyons kant anser många vara den finaste men den är längre ifrån Las Vegas. Den södra delen är även den mest kända och besökta platsen i Grand Canyon. Det går fortfarande att köra dit och tillbaka på en dag men måste då börja tidig på morgonen och räkna med en sen ankomst till Las Vegas. Det bästa alternativet är att ta det lugnt och ordna boende för en natt. Det går även att köra till norra delen av Grand Canyon. Den platsen ligger ganska nära den södra men man kör man runt berget på andra sidan så det blir en helt annan runda.

Den ultimata Grand Canyon upplevelsen

Om man har både tid och budget rekommenderar vi att ta hyrbilen (eller flyga) till södra kanten, övernatta, och ta en 45-minuters helikoptertur över Grand Canyon.

Köranvisningar från Las Vegas

Grand Canyons västra kant

Avstånd: 195 km
Körtid: Ca 3,5 timmar
Delstater: Nevada och Arizona
Beskrivning: Kör sydost på US-93, efter ca 120 km sväng av in på väg Pierce Ferry Rd mot samhället Dolan Springs. Fortsätt sedan in på Diamond Bar Rd (Skyltat mot Grand Canyon West), den sista biten är en ca 30 km på en ojämn grusväg.
Detaljerad köranvisning till Västra Grand Canyon (maps.google.com).

Grand Canyons södra kant

Avstånd: 440 km
Körtid: Ca 5 timmar
Delstater: Nevada och Arizona
Beskrivning: Kör sydost på US-93, efter ca 165 km vid samhället Kingman kör då österut på motorvägen Interstate 40. Ta sedan avfart 165 mot Grand Canyon in på vägen AZ-64. Följ vägen och skyltare mot Grand Canyon National Park.
Detaljerad köranvisning till södra Grand Canyon (maps.google.com).

Grand Canyons norra kant

Avstånd: 435 km
Körtid: Ca 5 timmar
Delstater: Nevada, Utah och Arizona
Beskrivning: Kör norrut på motorvägen Interstate 15 mot staden St George. Därefter följ vägarna highway 9, UT-59 och US89 österut. Ta sedan avfarten Jacob Lake mot Grand Canyon North på väg AZ-67. Observera att vägen AZ-67 kan vara avstängt vissa säsonger, speciellt på vinterhalvåret.
Detaljerad köranvisning till norra Grand Canyon (maps.google.com).

Grand Canyons kända glasgång på den västra delen i ArizonaGrand Canyon södra kant i Arizona

Arizonas Delstats skylt påväg mot Grand Canyon från Las VegasÅker på grusvägen sista biten mot västra Grand Canyon i hyrbilen, Viper från Las Vegas

 

Grand Canyon by carGrand Canyon bilGrand Canyon bilGrand Canyon en voitureGrand Canyon Auto