Valley of Fire

Hiking mellan röda sandstenar

Valley of Fire är den äldsta delstatsparken i Nevada, inrättad 1935. Området är uppbyggt av så kallade röda sandstenar och öken. Parken lämpar sig bra för hiking och mindre vandringar. Det finns flera olika “stigar” av välja mellan. När vi var här gick vi mest utanför stigarna och det var fantastiskt bra! Glöm inte att ta med mycket vatten.

Ta bilen

Det tar cirka en timme att köra från Las Vegas till Valley of Fire. Om man inte är intresserad av att gå omkring går det att köra runt i parken och titta från bilen och göra små avstickare.

Djurliv

I Valley of Fire finns ett intressant djurliv, det kan dock vara lite svårt att upptäcka. Ett sällsynt djur är ökensköldpaddan som är skyddad av Nevada law. Stäppvarg, ökenräven, orm med flera finns också men de vanligaste djuren man är ser är ekorre och olika ödlor.

Liten avgift

När man åker i parken får man betala en mindre avgift på $10 per bil. Ta med jämna pengar. Vill man stanna en längre tid i parken finns campingplatser som går att utnyttja för en avgift.

För vägbeskrivning och mer information (parks.nv.gov)

Läs vår blogg om utflykten vi gjorde till Valley of Fire.

Detaljerad köranvisning till Valley of Fire. [maps.google.com]

En stig mellan röda sandstenar.Joel har klättrat upp på en hög sandsten.Här finns också hällristningar.Det synliga djurlivet består till stor del av ödlor.

En röd kaktus.Joel tar en välförtjänt vilopaus.Lunch i Valley of Fire.Hålformation.

Fin bild men var det värt risken?Valley of Fire har också en del platt landskap.Hiking off-road.Valley of Fire har ett vackert landskap!

Valley of FireLas Vegas till Valley of Fire