Helikopter startar i Grand Canyon - mot Las Vegas

Grand Canyon

Populär utflykt med flyg eller helikopter

Att åka till Grand Canyon är den klart populäraste utflykten från Las Vegas. Det smidigaste sättet att ta sig dit från Las Vegas är med helikopter eller flyg. Helikopterfärden tar ungefär 45 minuter enkel resa och man landar nere i Grand Canyon. En helikoptertur kostar från ca [viator product=”2280AAHT” curr=”SEK”] kr . Det finns även utflykter med flyg som är aningen billigare och då kan man flyga till södra Grand Canyon, vilket anses vara något finare område. Nackdelen med flygplan är att det inte går att landa nere i Grand Canyon, däremot går det att ta en helikoptertur på plats för att flyga över Grand Canyon. En fördel med flyg är att man får mer tid på plats. I några exklusiva flygturer ingår helikopter, båttur och Grand Canyon Skywalk.

Med buss eller med bil

Ett alternativ är att köra bil själv eller att ta en utflykt med buss. Det tar från tre timmar enkel resa med buss och då går färden till västra Grand Canyon. Vill man åka till södra Grand Canyon tar det några timmar till. Om ni väljer att köra själv så rekommenderar vi södra Grand Canyon. Buss är ett billigt alternativ och det är en trevlig heldagstur från morgon till kväll.

Södra eller västra Grand Canyon

Västra Grand Canyon ligger närmare Las Vegas och det är dit helikopterturerna tar en. Det man kallar västra Grand Canyon är egentligen en landbit som ägs av indianer och därför är det inte tillåtet att köra hela vägen dit själv utan man måste ta en utflykt. Södra Grand Canyon ligger ungefär dubbelt så långt bort från Las Vegas. Vyerna är aningen vackrare här. En flygtur hit för att sedan lägga till en helikopterfärd ut över kanten är något vi rekommenderar!

Skapad av erosion

Grand Canyon är ett 446 kilometer långt eroderat ökenlandskap. Det är från 500 meter upp till 30 kilometer brett. Djupet varierar på de olika platserna och det är som djupast cirka 1500 meter. Grand Canyon ligger öster om Las Vegas i nordvästra Arizona.

Världsarv

Sedan 1979 är Grand Canyon med på UNESCO:s världsarvslista. På deras hemsida finns ytterligare information om världsarvet och Grand Canyon i allmänhet (engelska), [whc.unesco.org].

Fler bilder från Grand Canyon

Helikopter till Grand Canyon från Las VegasBilen Viper till västra Grand canyon från Las Vegas.JPGUtsiktsbild från Helikopter i Grand Canyon

Grand Canyon i ArizonaNere i västra Grand Canyon i ArizonaPå en båt nere i västra Grand Canyon Arizona

Grand CanyonGrand CanyonGrand CanyonGrand CanyonGrand Canyon