Death Valley

Varm nationalpark

Death Valley är en nationalpark som har en lägsta nivå på 86 meter under havsnivån och är därmed Nordamerikas lägsta plats. Den varmaste temperatur som uppmätts någonsin i Death Valley är 57°C, vilken kan jämföras med världsrekordet på dryga 58°C. På sommaren ligger temperaturen på nära 50°C dagligen och på vintern runt 20°C.

Djurliv

Death Valley har fått sitt namn från värmen, den har tagit död på en stor del av växtligheten i dalen. Trots det varma och torra klimatet lever ganska många vilda djur i de olika miljöerna. Flera av djuren tillbringar de största delarna av sina liv i underjordiska hålor och de är svåra att upptäcka. Ett av öknens mest kända djur är den ganska stora ökensköldpaddan som kan leva upp till 80 år.

Mellan Nevada och Kalifornien

Nationalparken, som är USA:s största, ligger till största del i Kalifornien med en liten strimla i Nevada. Dalen är 210 kilometer lång med en varierande bredd på mellan 10 och 21 kilometer. Death Valley är en trevlig dagsutflykt från Las Vegas.

Boka en dagstur till Death Valley från Las Vegas här

Köranvisning från Las Vegas

(215 km, körtid strax över 3 timmar, Nevada och Kalifornien).
Från Las Vegas ska du ta dig ut på motorvägen och köra mot Los Angeles. Missa sedan inte avfart nummer 33 till vägen State Route 160 W (mot Pahrump). Kör sedan igenom staden Pahrump och byt väg till CA-190 W mot Death Valley.
Detaljerad köranvisning till Death Valley (maps.google.com).

Mer information på engelska (nps.gov/deva)

Death Valley National Park i KalifornienUtflykt las vegas till death valleyvarmt death valleyUttorkad sjö vid Death Valley

lera sjö death valley las vegasHavsnivån vid Death Valleyberg i death valleyDeath valley i kalifornien