Södra Grand Canyon – Hiking

Igår var en lång dag! Vi hade dagen innan kört till södra Grand Canyon och vi gick upp tidigt för att göra en hike från toppen till botten och tillbaka. Det är 1500 m i höjdmeter ner till botten så det är inte helt lätt. Så här tycker parken om det:

DSC03746

Vi började hiken (South Kaibab trail) klockan 08:15. Det är 07:15 Vegas-tid och med tanke på att vi dagen innan vi tog bilen spelade poker till halv sex på morgonen så förstår ni vilken insats vi gjorde 😉

Vägen ner var som väntad väldigt vacker och vi kom ner utan problem. Redan efter tre timmar var vi nere på botten. Fantastiskt nog var vi helt ensamma på ett stort område, så det var både vackert och tyst. Joel ville simma i floden men lyckligtvis avstod han…

Två timmars vilopaus senare var det dags att gå upp igen, på Bright Angel Trail. Det vi inte visste var att den här trailen är en bra bit längre och det tog oss hela 2.5-3 h innan var endast 400 meter upp höjdmeter. Det var då man började förstå att det skulle bli lite jobbigt.

På slutet var jag riktigt trött faktiskt, jag är glad att jag kan gå idag 🙂 Vi kom upp precis efter att solen gått ner vid sextiden. Väl uppe träffade vi på ett gäng som börjat dagen med att flyga NY – Vegas för att sedan ta bilen till Grand Canyon. De skulle precis gå ner till botten, i komplett mörker…jag var inte avundsjuk.

Emil

Lite bilder (klicka på dem för att se full-size):

DSC03698

IMG_7616

IMG_7734

IMG_7784