Las Vegas på sommaren

Denna sommaren spenderar jag nästan hela sommaren i Las Vegas. Jag har blivit van att vakna upp och se solen lysa! Las Vegas är väldigt solsäkert med väldigt få regndagar. Jag har själv denna sommar inte sett några tecken på regn de senaste 2 månaderna. Temperaturerna ligger nästan alltid runt 40 grader, det är varmt men jag trivs faktiskt bra i värmen. Det är väldigt torrt i luften vilken gör att man slipper denna klibbiga och fuktiga värmen.

Hur planerar man en dag i Las Vegas med 40-grader och vilka aktiviteter är extra bra på sommaren?

  • Besök poolerna är så klart en av det bästa sommaraktiviteterna i Las Vegas. De flesta hotellen har blev de största och finaste poolområdena som du kan hitta vid ett hotell någonstans i världen. Alla finare hotell i Las Vegas har bra poolområden men ett av våra favoriter är MGM Grands pool. Även de större 3 stjärniga hotellen har ofta bra poolområden.
  • Poolparty, här finns de absolut bästa poolfesterna! De två populäraste är Encore Beach Club på Encore/Wynn och Wet Repubilic på MGM Grand.
  • Hyr båt och kör runt på Lake Mead! Lake Mead ligger ca 45-60 min från Las Vegas Strip, här finns olika typer av båtar och Jetskiis att hyra. Detta är en aktivitet som jag gör varje sommar, det rekommenderas stark!
  • Kvällsaktiviterna är många i Las Vegas men specillt på sommaren är den varma och sköna kvällstemperaturen. Detta kan du njuta av genom en promenad längs med den maffiga Las Vegas Strip. Här finns fullt av sevärdheter med bland annat Bellagios fontäner.

Om det är något du ska försöka undvika på sommaren så är det att gå för långa sträckor på eftermiddagarna när det är som varmast, vill du gå på strippen i dagsljus så är morgonen en bra tidpunkt!  Las Vegas är annars väldigt anpassat för dessa höga temperatur vilket gör att alla affärer, hotell och casino är väl utrustade med AC.

Annars är det som vanligt, läs vår Las Vegas-guide så att du inte missar sevärdheter, utflykter, shopping, restauranger, bufféer, shower och mycket mer som är värda att se/göra!  🙂 Utbudet av shower är mycket stort och många av dessa är riktigt bra! Har ni tid, välj ett par stycken!

 

Vi hoppar i en pool på sommaren i Las vegas

Hyrbåt på Lake Mead från Las Vegas Boat Habour

Tjejer dricker öl på poolparty i Las Vegas