1k Mega Satellite till Main event

Igår spelade jag en udda turnering. Ca 330 personer betalade $1000+$60 för chansen att vinna 35 biljetter till Main Event (värde $10,200). Personen som kom på 36:e plats fick ett tröstpris på $1,900 annars var det 10k eller inget. Så ni kan ju tänka er att man inte vill åka ut runt plats 40. Det blir nog inte mycket sjukare bubbla än så och det uppstår ganska roliga situationer beroende på hur stor stack man har i slutet.

Jättestor stack: Lite meningslöst att ha en jättestack men det brukar alltid finnas någon som har det. De här vet att de kommer casha $10k och kan välja att folda alla händer eller att spela alla händer. Ingen kommer frivilligt gå emot dem så de kan vinna i princip alla potter. På ett bord satt en kille som lovade alla att om de gick all-in så skulle han syna oavsatt vilken hand han hade. Det medförde såklart att han vann ALLA händer.

Stor/medelstor stack: Bäst att folda alla händer (inklusive AA) i de flesta positioner. Kan möjligen spela någon hand om alla kvar i handen har mycket mindre stack.

Liten stack: Svårt läge, men gäller att spela supertight och hitta något läge där man kan gå all-in utan att det finns en stor stack i vägen som synar dig. Sen måste man såklart spela en hand när det stacken börjar bli riktigt liten. Då är det inte ovanligt att sådan spelare kan dubbla/trippla upp om de vinner blinds och antes 🙂

En kille som satt på bordet med han som vann alla händer satt till slut på big blind med 37 spelare kvar och en jätteliten stack. Small blind var killen som spelade allt och han gick all-in blint. Big blind blir tvungen att syna med sin hand som är 73o (en av de sämsta händerna som finns). Storstacken har T7 och dominerar honom. De var tvungna att vänta några minuter på floppen. Sjukligt nog hittar han en trea direkt och lyckas hålla sig kvar i turneringen och vinner också till slut sina $10k.

Turneringen tog till slut nio timmar på grund av allt softplay på slutet (det fanns något bord med hyfsat jämna stackar där de kom överens om att folda alla händer alltid). Kul att ha spelat en sådan men det gör jag inte om 😉 Lite märkligt att personalen i princip verkade oförberedda på situationerna som uppkom. De måste ha kört liknande turneringar i flera år?

Just nu spelar Joel ett WSOP-event och jag tar det lugnt med Wimbledon och poolen 🙂

Emil