Utflykt till Valley of Fire

Igår var vi i Valley of Fire for en dags vandring. Vi tog med vår svenske vän och körde dit från Las Vegas, körningen tog ca en timme. Vi kom dit strax innan lunch och hade då packat med oss en macka från subway eftersom här inte finns några möjligheter att köpa mat. Vi började med att stanna till på Visitor Center i Valley of Fire för att få karta och tips om vart som är bäst att gå. För er som vill åka hit, vilket rekommenderas starkt, är det en bra idé att stanna på  Visitor Center för att få karta och se vilka stigar som passar er. På grund av det varma och torra vädret hade vi packat med oss mycket vätska, vilket behövdes!

När vi skulle påbörja en av de längre vandringarna så gick vi lite fel. Vi bestämde oss då för att hitta egna vägar, vilket var riktigt skoj och det blev en lite tuffare utmaning. Efter ett par timmar så hittade vi stigen och gick den tillbaka. VI gjorde även ett par riskfyllda och roliga klättringar bland bergen. 🙂

Valley of Fires landskap är mycket fint med 100-200 meter höga berg i olika färger, mestadels rödfärgat. Titta in fotona nedan så förstår ni. För er som gillar vandra, natur och öken så är detta en perfekts dagsutflykt från Las Vegas. Det finns korta, långa, tuffa och snälla stigar att välja på, utbudet är stort!

Joel

Valley of Fire

Efter en hel del slit lyckades vi bestiga det här berget på 100 m.

Valley of Fire, Las Vegas

Panoramabild över landskapet, vackert!

Klättring i Vally of fire i Las Vegas

Ett av många ställen som vi klättrade upp på.

Valley of Fire picknick, Las Vegas

Välförtjänt paus med subway och gatorade.