WSOP 2012 highlights

Nu börjar det bli intressant i WSOP. Just nu är $50k Player Championship igång och cirka 100 spelare var anmälda. Förstapriset blir väl någonstans över $1m. Det här eventet ändrar spelform efter varje åttonde hand (åtta spelare per bord) och de pokerformer som spelas är: Limit Hold’em, Omaha Hi-Low Split-8 or Better, Seven Card Razz, Seven Card Stud, Seven Card Stud Hi-Low Split 8 or Better, No-Limit Hold’em, Pot-Limit Omaha, 2-7 Triple Draw Lowball. Jag har spelat alla utom 2-7 Trip Draw Lowball så fråga mig inte om hur det går till :)

Eftersom No-Limit Hold’em och Pot-Limit Omaha är så kallade big-bet games, så kommer blindsen i varje nivå att vara mindre för de spelen. (Blindsnivåerna finns här). NLT och PLO spelas i början som 100/300 med 100 i ante och limit-spelen med fyra gator spelas som 300/600 dvs ungefär fyra gånger så högt. Det brukar vara en tumregel som stämmer bra, limit-spelen kräver cirka fyra gånger så höga blinds för att få samma ”storlek” som no-limit-spelen.

Viktor Blom verkar ha startat starkt och har ökat ~50% men det kan vända snabbt ;)

Den första juli startar den allra dyraste turneringen i år, ”The Big One for One Drop – No-Limit Hold’em”, med ett inköp på en miljon dollar ($111,111 går till välgörenhet). Dyraste turneringen som någonsin spelats? Här är listan över vilka som är anmälda hittills (vissa är anonyma). Tyvärr verkar ingen svensk ställt upp än (enda rimliga är väl Viktor Blom i så fall), men det finns någa skandinaver att följa; Gus Hansen, Patrik Antonius och Jens Kyllonen. (Om ni vill tilta Gus Hansen så fråga hur det gick i racketlon mot mig, krrrosss…).

Jens Kyllonen verkar se det som en ”kul grej” att spela en turnering för $1m, säkerligen minst 10-20% av hans totala vinster. Crazy kille…hoppas han vinner!

Emil

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Uses wordpress plugins developed by www.wpdevelop.com