Las Vegas på sommaren

Denna sommaren spenderar jag nästan hela sommaren i Las Vegas. Jag har blivit van att vakna upp och se solen lysa! Las Vegas är väldigt solsäkert med väldigt få regndagar. Jag har själv denna sommar inte sett några tecken på regn de senaste 2 månaderna. Temperaturerna ligger nästan alltid runt 40 grader, det är varmt men jag trivs faktiskt bra i värmen. Det är väldigt torrt i luften vilken gör att man slipper denna klibbiga och fuktiga värmen.

Hur planerar man en dag i Las Vegas med 40-grader och vilka aktiviteter är extra bra på sommaren?

  • Besök poolerna är så klart en av det bästa sommaraktiviteterna i Las Vegas. De flesta hotellen har blev de största och finaste poolområdena som du kan hitta vid ett hotell någonstans i världen. Alla finare hotell i Las Vegas har bra poolområden men ett av våra favoriter är MGM Grands pool. Även de större 3 stjärniga hotellen har ofta bra poolområden.
  • Poolparty, här finns de absolut bästa poolfesterna! De två populäraste är Encore Beach Club på Encore/Wynn och Wet Repubilic på MGM Grand.
  • Hyr båt och kör runt på Lake Mead! Lake Mead ligger ca 45-60 min från Las Vegas Strip, här finns olika typer av båtar och Jetskiis att hyra. Detta är en aktivitet som jag gör varje sommar, det rekommenderas stark!
  • Kvällsaktiviterna är många i Las Vegas men specillt på sommaren är den varma och sköna kvällstemperaturen. Detta kan du njuta av genom en promenad längs med den maffiga Las Vegas Strip. Här finns fullt av sevärdheter med bland annat Bellagios fontäner.

Om det är något du ska försöka undvika på sommaren så är det att gå för långa sträckor på eftermiddagarna när det är som varmast, vill du gå på strippen i dagsljus så är morgonen en bra tidpunkt!  Las Vegas är annars väldigt anpassat för dessa höga temperatur vilket gör att alla affärer, hotell och casino är väl utrustade med AC.

Annars är det som vanligt, läs vår Las Vegas-guide så att du inte missar sevärdheter, utflykter, shopping, restauranger, bufféer, shower och mycket mer som är värda att se/göra!  :) Utbudet av shower är mycket stort och många av dessa är riktigt bra! Har ni tid, välj ett par stycken!

 

Vi hoppar i en pool på sommaren i Las vegas

Hyrbåt på Lake Mead från Las Vegas Boat Habour

Tjejer dricker öl på poolparty i Las Vegas

Grand Canyon Tourer

Senaste halvåret har vi gjort flera olika besök i Grand Canyon. Vi började året med att vandra hela vägen ner till botten vilket var en ganska tuff och hård vandring. Efter detta har det blivit en busstur från Las Vegas, helikopter och även båt på Colorado river som flyter genom Grand Canyon. Det finns inget bättre ställe att flyga helikopter än över just Grand Canyon och min första helikoptertur vid solnedgången är fortfarande min favorit. Att göra längre hikes/vandringar är skoj men det kräver mer tid och bra förberedelser. Speciellt på sommaren då temperaturen oftare ligger över 40 grader än under…

Denna vår testade jag även Grand Canyon Skywalk för första gången. En glasformad hästsko som går ut över Grand Canyons branta kant.

Efter dessa besök, lanserade vi en helt ny och uppdaterad version av vår Grand Canyon-sida. Med nya bilder och uppdaterad information.
Sidan hittar ni här: www.GrandCanyonTours.se

Nere i botten på Grand Canyon

Helikopter över Grand Canyon

Båttur på Colorado River i Grand Canyon

Vandring i södra Grand Canyon

Buss till Grand Canyon från Las Vegas

Poolparty med Avicii!

Igår var vi på ett av Las Vegas absolut populäraste poolparty på Encore Beach Club. Det var svenska Avicii som var DJ och han är troligtvis världens mest populära DJ för tillfället. Det var hårt tryck på biljetterna och de fyllde stället till max. Vi hade förköpsbiljetter och var där strax efter öppning vid 11-tiden, stället fylldes snabbt och Avicii började spela strax efter 15. Jag har satt ihop en video från när Avicii spelade som ni kan se nedan.

Helikoptertur till Grand Canyon nästa vecka!

Jag är i Las Vegas hela nästa vecka och kände att det är tid för att flyga lite helikopter. Självklart kommer den att ta mig till Grand Canyon! :) Jag har flugit helikopter i Grand Canyon två gånger innan men det är ingen man får för mycket av…

Jag kommer att ta många foto som kommer att komma upp online!

Här kan ni läsa lite mer om helikopterturer till Grand Canyon.

grand-canyon-helikopter

 

Intressant dokumentär

Hittade en intressent dokumentär om Las Vegas och storspelaren Don Johnson:

Länk till dokumentären (Secrets of a Vegas whale)

Dokumentären ska nog egentligen handla om Don Johnson och om hur han vann $15 miljoner på black jack, men det visas också mycket om historien om Vegas och lite om vad som händer i kulisserna bakom. Helt klart värd att se! Man kan fråga sig om det verkligen var ”skicklighet” som gjorde att han vann så mycket. Kanske, han har koll i allla fall. Sen krävs det nog lite tur med för att vinna så mycket.

Ikväll var vi på Wynn och spelade lite poker. Hade en $25-marker över och inspirerad av dokumentären bestämde jag mig för att försöka spränga banken. Eller nja, men jag spelade två händer och vann faktiskt $75 :)

Emil

Uses wordpress plugins developed by www.wpdevelop.com