Helikoptertur till Grand Canyon nästa vecka!

Jag är i Las Vegas hela nästa vecka och kände att det är tid för att flyga lite helikopter. Självklart kommer den att ta mig till Grand Canyon! :) Jag har flugit helikopter i Grand Canyon två gånger innan men det är ingen man får för mycket av…

Jag kommer att ta många foto som kommer att komma upp online!

Här kan ni läsa lite mer om helikopterturer till Grand Canyon.

grand-canyon-helikopter

 

Intressant dokumentär

Hittade en intressent dokumentär om Las Vegas och storspelaren Don Johnson:

Länk till dokumentären (Secrets of a Vegas whale)

Dokumentären ska nog egentligen handla om Don Johnson och om hur han vann $15 miljoner på black jack, men det visas också mycket om historien om Vegas och lite om vad som händer i kulisserna bakom. Helt klart värd att se! Man kan fråga sig om det verkligen var ”skicklighet” som gjorde att han vann så mycket. Kanske, han har koll i allla fall. Sen krävs det nog lite tur med för att vinna så mycket.

Ikväll var vi på Wynn och spelade lite poker. Hade en $25-marker över och inspirerad av dokumentären bestämde jag mig för att försöka spränga banken. Eller nja, men jag spelade två händer och vann faktiskt $75 :)

Emil

Södra Grand Canyon – Hiking

Igår var en lång dag! Vi hade dagen innan kört till södra Grand Canyon och vi gick upp tidigt för att göra en hike från toppen till botten och tillbaka. Det är 1500 m i höjdmeter ner till botten så det är inte helt lätt. Så här tycker parken om det:

DSC03746

Vi började hiken (South Kaibab trail) klockan 08:15. Det är 07:15 Vegas-tid och med tanke på att vi dagen innan vi tog bilen spelade poker till halv sex på morgonen så förstår ni vilken insats vi gjorde ;)

Vägen ner var som väntad väldigt vacker och vi kom ner utan problem. Redan efter tre timmar var vi nere på botten. Fantastiskt nog var vi helt ensamma på ett stort område, så det var både vackert och tyst. Joel ville simma i floden men lyckligtvis avstod han…

Två timmars vilopaus senare var det dags att gå upp igen, på Bright Angel Trail. Det vi inte visste var att den här trailen är en bra bit längre och det tog oss hela 2.5-3 h innan var endast 400 meter upp höjdmeter. Det var då man började förstå att det skulle bli lite jobbigt.

På slutet var jag riktigt trött faktiskt, jag är glad att jag kan gå idag :) Vi kom upp precis efter att solen gått ner vid sextiden. Väl uppe träffade vi på ett gäng som börjat dagen med att flyga NY – Vegas för att sedan ta bilen till Grand Canyon. De skulle precis gå ner till botten, i komplett mörker…jag var inte avundsjuk.

Emil

Lite bilder (klicka på dem för att se full-size):

DSC03698

IMG_7616

IMG_7734

IMG_7784

Viktlös!

I lördags flög vi med Zero G som jag skrev innan. Det var verkligen en speciell upplevelse :) Det började med en simulering av gravitationen på Mars och sedan två av Månens. Det var förvånande hur lätt man var, kändes nästan som viktlöshet redan där. Jag försökte jonglera lite i andra mån-delen men det gick sådär. Bollarna kom ju aldrig ner!

© Al Powers, PowersImagery.com

Sedan var det 12 stycken parabler med 0g (viktlöshet). Konstig känsla. Det tyckte min mage med…Vi hade fått höra att mindre än 5% blev åksjuka och det känns som en rejäl underdrift, kanske om alla tar åkesjuketabletter! Jag och bondbruden från Die Another Day (skriver inte namnet så går det inte att googla) var de som däckade först (tror faktiskt hon var före mig). De sista tre parablerna satt jag fastspänd i ett säte med påsen i handen :/ Joel klarade sig i alla fall till efter alla parabler.

© Al Powers, PowersImagery.com

© Al Powers, PowersImagery.com

© Al Powers, PowersImagery.com

© Al Powers, PowersImagery.com

Emil

Zero G på lördag

Nu verkar det som vi har fått ordning på grejorna så att vi kan flyga på lördag! Tyngdlös 12-15 ggr á 20-30 sekunder. Dessutom en tur med simulering av månens gravitation och en av Mars. Räkna med bilder här sen!

Igår blev det mycket poker och jag hade en otrolig tur hela dagen. Får hoppas det håller i sig idag :)

Vi provade en ny restaurang på Ceasar’s Palace: Trevi. Italiensk restaurang som ligger mitt i köpcentrumet Forums. God mat men lite väl högljutt på grund av en fontän precis bredvid och allt folk runtomkring.

20140113_193521[1]

Och idag lagade vi faktiskt mat själva som vi njöt av i solen.

20140116_151419

Emil

Uses wordpress plugins developed by www.wpdevelop.com