Las Vegas Hotell Las Vegas Shower Las Vegas Casino Las Vegas Strip Las Vegas Strip Las Vegas mat och uteliv Las Vegas tips Las Vegas övrigt Las Vegas forum

Grand Canyon
  Med helikopter
  Utflykt med bil
  Buss
  Flyg
Fyrhjuling i Öknen
Valley of Fire
Las Vegas Gun Store
Lake Mead Marina
Batting cage
Kalifornien
  Death Valley
  Los Angeles

 

Grand Canyon Utflykter från Las Vegas

 

Hem | Äventyr |   Utflykt med bil

Bil till Grand Canyon

Heldagsutflykt (minst)

Ett alternativ till de olika tourerna som går från Las Vegas till Grand Canyon är att köra bil. På vägen kör man förbi Hoover dam och Lake Mead som också är trevliga stopp på utflykten. Bron Hoover Dam Bypass går bredvid Hoover Dam. Den öppnades i slutet på 2010 vilket medför en lite kortare körväg, köerna har också försvunnit. Grand Canyons västra kant är närmast från Las Vegas. Det går att hinna köra fram och tillbaka dit på en dag. På Grand Canyons västra kant har man två alternativ. Det första, mest kända och billigaste alternativet är att åka ut och gå på en glasgång ovanför kanten. Det andra är att ta en helikopterfärd på några minuter ner i Grand Canyon för en båttur. Det går såklart även bra att göra båda sakerna.

Kostnader vid västra Grand Canyon

En nackdel med att köra från Las Vegas till västra Grand Canyon (dit de flesta väljer att köra) är att man måste köpa något av de olika buss-utsiktspaketen på plats. Det är obligatoriskt om man vill se något och kostar från 45 dollar. Det finns ingen möjlighet att försöka smita förbi och gå till dessa platser. Väljer man någon av bussturerna till Grand Canyon, ingår detta i priset.

Södra Grand Canyon

Södra Grand Canyons kant anser många vara den finaste men den är längre ifrån Las Vegas. Den södra delen är även den mest kända och besökta platsen i Grand Canyon. Det går fortfarande att köra dit och tillbaka på en dag men måste då börja tidig på morgonen och räkna med en sen ankomst till Las Vegas. Det bästa alternativet är att ta det lugnt och ordna boende för en natt. Det går även att köra till norra delen av Grand Canyon. Den platsen ligger ganska nära den södra men man kör man runt berget på andra sidan så det blir en helt annan runda.

Ultimat Grand Canyon upplevelse

Om man har både tid och budget rekommenderar vi att ta hyrbilen (eller flyga) till södra kanten, övernatta, och ta en 45-minuters helikoptertur över Grand Canyon. Det finns även en 25-minuter variant men den kostar nästan lika mycket.

Köranvisningar från Las Vegas

 • Grand Canyons västra kant. (195 KM, körtid 3–3,5h, Nevada och Arizona)
 • Kör sydost på US-93, efter ca 120km sväng av in på väg Pierce Ferry Rd mot samhället Dolan Springs. Fortsätt sedan in på Diamond Bar Rd (Skyltat mot Grand Canyon West), den sista biten är en ca 30km på en ojämn grusväg.
  Detaljerad köranvisning till Västra Grand Canyon. [maps.google.com]

 • Grand Canyons södra kant. (440 KM, körtid ca 5h, Nevada och Arizona)
 • Kör sydost på US-93, efter ca 165km vid samhället Kingman kör då österut på motorvägen Interstate 40. Ta sedan avfart 165 mot Grand Canyon in på vägen AZ-64. Följ vägen och skyltare mot Grand Canyon National Park.
  Detaljerad köranvisning till södra Grand Canyon. [maps.google.com]

 • Grand Canyons norra kant. (435 KM, körtid ca 5h, Nevada, Arizona och Utah)
 • Kör norrut på motorvägen Interstate 15 mot staden St George. Därefter följ vägarna highway 9, UT-59 och US89 österut. Ta sedan avfarten Jacob Lake mot Grand Canyon North på väg AZ-67. Observera att vägen AZ-67 kan vara avstängt vissa säsonger, speciellt på vinterhalvåret.
  Detaljerad köranvisning till norra Grand Canyon. [maps.google.com]

  Grand Canyons kända glasgång på den västra delen i Arizona Grand Canyon södra kant i Arizona

  Arizonas Delstats skylt påväg mot Grand Canyon från Las Vegas Åker på grusvägen sista biten mot västra Grand Canyon i hyrbilen, Viper från Las Vegas

   

  Buss till Grand Canyon

   

  Grand Canyon by car Grand Canyon bil Grand Canyon bil Grand Canyon en voiture Grand Canyon Auto
  Copyright © 2011-2014 Vegas.nu.

  Sidan uppdaterades senast 2014-07-09.

   
  Boka hotell i Las Vegas.

  Vi har hus i Las Vegas för uthyrning!
  ¤ 4 sovrum/3 badrum
  ¤ Privat pool
  ¤ Biljardbord
  ¤ Gated community
   
  Billigast flyg till Las Vegas.

  Bokningsguide

  Las Vegas resor
  Grand Canyon helikopter

  Hotell

  [svenska]

  Förhandsboka

  Biljetter, tourer m.m.

  Hyrbil

  Hyrbil
   
  Billigast flyg till Las Vegas
   

  Grand Canyon

  Helikopterturer

  All American dagsutflykt Utflykt vid solnedgång Ultimat multistopp-tour

  Busstur

  Dagstur med flera tilval
   
  Las Vegas blogg

  Till bloggen

  Senaste inläggen

  Intressant dokumentär

  Södra Grand Canyon – Hiking

  Viktlös!

  Zero G på lördag

  I Vegas igen!